Vælg en side

Børge Mogensen Gyngestol – j52g FDB

Den klassiske Børge Mogensen Gyngestol fåes i sort, grå, bøg, m.m.

Børge Mogensen Gyngestol

Børge Mogensen Gyngestol j52g – Sort: PRIS

Børge Mogensen Gyngestol j52g

Børge Mogensen Gyngestol j52g – Bøg: PRIS

Børge Mogensen Gyngestol fdb

Børge Mogensen Gyngestol j52g – Hvid: PRIS

Børge Mogensen Gyngestol grå

Børge Mogensen Gyngestol j52g – Grå: PRIS

Alt om Børge Mogensen Gyngestol j52g – FDB

Hvad er historien bag Børge Mogensen Gyngestolen og hvofor købe den?

Gyngestolen ”J52G” er en viderudvikling af den oprindelige windsorstol ”J52B”, som Børge Mogensen designede og lancerede i året 1952.

Windsorstolen J52B var en succes helt fra start af og med Børge Mogensens ideal om at udvikle en ”stærk og let stol med minimal materialeform” blev stolen snart eksporteret til USA, hvor dens store magelighed bragte den tilnavnet ”Kennedys foretrukne slap-af-stol”.

Fra bestselleren J52B udvikledes designklassikeren J52G. Den oprindelige windsorstol blev raffineret med gyngemeder og resultatet er en let og magelig gyngestol som den dag i dag er en ikonisk møbelklassiker inden for dansk design.

Varianter i farver og størrelser:

J52G-gyngestolen er helt fra starten designet med ønsket om at lade magelighed og funktionalitet mødes. Unødige detaljer er bevidst undladt, og resultatet er et praktisk møbel med et let og elegant udtryk. Da mageligheden ligger i selve formen, er det en lille og let gyngestol, som er nem at rykke om på i hjemmet.

J52G-gyngestolen er lavet af bøgetræer fra FSC-certificerede skove i Europa. Stolens ben, understel og meder er udskåret i massivt træ, mens sædet består af formpresset bøg.

I 2013 blev J52G relanceret i det originale design med målene tilpasset moderne behov og i friske nye farver. Fem år senere udkom, i anledning af FDB-møbelkontorets 75-års jubilæum, en ganske lille produktion i de fire originale farver.

J52G farvevarianter:

  • Støvet grøn: en del af den nye farvekollektion fra 2013. Sart i farven dog uden være i pastel. Passer nemt ind i både lyse og mørke rum.
  • Grå: en klassisk nuance, som er let at kombinere i enhver boligstil.
  • Hvid: med den hvide nuance får J52G-gyngestolen om muligt et endnu lettere og finere udtryk.
  • Sort: J52G-gyngestolen markerer sig tydeligt og elegant i sin natsorte version. Et ideelt møbel til en minimalistisk eller romantisk stil.
  • Rosa: yndefuld og sart. Spreder minder om en romantisk landbolig og kan let bringe en ny vinkel til den moderne indretning.
  • Naturfavet lakeret: lader bøgetræets varme glød komme til udtryk og tilføjer et varmt pust til sine omgivelser.
  • Flaskegrøn, bordeaux, orange og rustrød: jubilæumsstolene som, for at markere møbelkontorets 75-års fødselsdag, kun blev fremstillet i 75 eksklusive eksemplarer. Disse originale farver blev bevidst valgt af designeren selv, som havde en stærk holdning til farverne i sine møbler.

 

Hvilke typer hjem passer Børge Mogensen Gyngestol ind i?

Børge Mogensens holdning til møbler var, at de frem for alt skulle være funktionelle. Elegancen skulle findes i selve formerne og ikke i unødvendige detaljer. Således er gyngestolen J52G et praktisk møbel, som i sit lette design er nem at håndtere i indretningen. Dens brede sæde som bliver fuldt op af armstøtter og af en høj ryg indgyder en ekstrem komfort. Hvad enten man bruger den i børneværelset til at læse højtlæsning fra,  i stuen foran fjernsynet, eller måske ved siden af brændeovnen med en god bog, så er J52G en gyngestol som kun få kan komme op på siden af.

I boligen er J52G et ornament af solidt håndværk og klassisk dansk design. En Børge Mogensen gyngestol vil med sit tidløse design kunne opløfte en hver indretning – klassisk, moderne, minimalistisk eller eksperimenterende. Stolens elegante former er en fryd for øjet, og når først man har sat sig i den, vil dens rytmiske vuggen hurtigt fremlulle den fred og ro, som en moderne tilværelse kan stræbe efter.

Hvem er Børge Mogensen?

”Møbler bør blive smukkere efterhånden som de bliver brugt”

– designer Børge Mogensen med sin stærke vision om at møblers ynde og stilfuldhed bør løbe i tråd med deres funktionalitet.

Møbeldesigner Børge Mogensen blev uddannet som møbelsnedker i 1934 og senere som møbelarkitekt på Arkitektskolens møbellinie. Sin kombination af både praktisk håndværk og akademisk teori inden for møbeldesign gjorde ham godt udrustet til at blive den første leder af FDB’s møbelkontor.

I 1942 påtog han sig posten som leder af møbelproduktionen og dette med forventningen om at kunne fremstille funktionelle moderne møbler til den almindelige brede befolkning.

I mange år på Arkitektskolen og senere i tegnestuen havde hans underviser Kaare Klint indgydet ham vigtigheden af møblers funktionalitet og komfort over alt andet. Som leder af FDB’s tegnestue blev dette ham her en vigtig hjælpeline.

I 8 år på FDB lykkedes det Børge Mogensen at realisere adskillige designermøbler, som vandt anerkendelse rundt om i hele verden. Blandt disse er måske de bedst kendte J52B og J52G. Begge klassiske stole som i dag er ikoner for dansk design.

I Børge Mogensens tid på FDB’s tegnekontor opnåede den voksende møbelkollektion hurtigt en enorm succes både i indland og også begyndende i udlandet. Børge Mogensen selv fik sat et vigtigt fodspor på dansk møbelkultur.

Konklusion: Stilren og elegant

For designelskere som for længst har opdaget, at et smukt og innovativt udseende ikke er nok, er J52G-gyngestolen et absolut must I boligen. – jo tættere man kommer på værket, des tydeligere mærkes kvaliteten i komfort. Takket være det gode håndværk og bevidste design er J52G en ægte perle i den danske møbeldesign-samling.

0 kommentarer