Vælg en side

Kähler Hammershøi: Glas, Vase, Krus, og Tallerken.

Find dit Kähler Hammershøi Tilbud Her

Hand Spinner

Kähler Hammershøi Glas: PRIS

Hand Spinner

Kähler Hammershøi Vase: PRIS

Hand Spinner

Kähler Hammershøi Krus: PRIS

Hand Spinner

Kähler Hammershøi Tallerken: PRIS

FLERE SMARTE HAMMERSHØI PRODUKTER HOS:

Anmeldelse af Kähler Hammershøi Serien.

Historien bag Hammershøi serien

Kähler Hammershøi serien er opkaldt efter den danske multikunstner Svend Hammershøi.

Fra 1893 og op til sin død i 1948 arbejdede Svend Hammershøi på Kähler-værkstedet og var dermed den kunstner, som var tilknyttet Kähler-virksomheden i den længste periode. I sine 55 år på værkstedet arbejdede Svend Hammershøi især med formgivningen af store lerkrukker og udviklede her sin personlige stil med kraftige profileringer og tydelige riller.

Da den norskfødte industriel designer Hans-Christian Bauer begynder at udvikle Hammershøi-serien i samarbejde med Kähler, er det som en tribut til og anerkendelse af Hammerhøis uvurderlige indsats for Kählers udvikling og for dansk design i det hele taget.

Det karakteristiske logo, HAK, som pryder alle Kählers produkter, er et eksempel på et af Hammerhøis mange tidløse designs.

 

Varianter i farver og størrelser: Få din Kähler Hammershøi som vase, glas, krus, eller tallerken.

Kähler Hammershøi Vase:

Fås i fem naturlige nuancer: mintgrøn, antracitgrå, rosa, blomme og grøn. Alle farverne kan vælges i tre forskellige størrelser.

Kähler Hammershøi Glas:

Dette glas falder med sin smukke silhuet og robuste tyngde harmonisk ind i hammershøi-serien. Kan indeholde 33cl og tåler både varme og kolde drikke.

Kähler Hammershøi Krus:

Fås i 6 matchende nuancer: indigo, koral, antracitgrå, marmorgrå, himmelblå og hvid.

Str: 33cl

Kähler Hammershøi Tallerken:

Ideel til at pynte ved både hverdags -og festbord. Fås både som dybe og flade tallerkener og i tre forskellige størrelser.

Dens hvide farve gør det perfekt til kombinationer med andet bordpynt.

 

Hvilke typer hjem passer Kähler Hammershøi ind i?

Kähler Hammershøi serien har med sine naturlige nuancer og simple dekoration vundet en naturlig udbredelse rundtom i hele Norden. Stellet henvender sig til alle, som ønsker at tilføre de indendørs omgivelser et anstrøg af karakter og af Nordisk udstråling.

 

Kähler – Firmaet bag Hammershøi

Eventyret om designer-succeen Kähler starter, da den nordtyske pottemager Herman J. Kähler invandrer til Danmark i 1839. Han åbner et lille pottemageri i Kindhestegade i Næstved og lægger derved den første brosten til sagaen om den kunstneriske triumf.

Da Kähler som gammel går på pension, efterlader han virksomheden til to af sine syv børn: Karl Frederik Kähler og Herman August Kähler.

Det bliver sidstnævnte Herman August som revolutionerer det lille  pottemageri og gør det verdensberømt.

Efter sin dannelsesrejse, i bl.a. Strasbourg, Berlin og Paris, er H.A.K. (Herman August Kähler) blevet fuld af inspiration og indtryk, og så snart han får bygget det nye værksted (i dag kendt som Kählersbak) begynder han selv at arbejde og eksperimentere med former og glasurer. Mange kendte, danske kunstnere bliver tiltrukket af hans avantgarde, og han bliver senere stifteren af den kunstneriske koloni i Næstved.

Den dag i dag bliver Kählers produkter stadig signeret med Hermans initialer; HAK, hvilket er et klart udtryk for, hvad hans indsats har gjorde  for virksomhedens succes og fremgang, selv i dag.

Efter Herman Augusts aftræden fra arbejdsmarkedet bliver Kähler-virksomheden stadig ved med at udvikle sig, og i de næste løbende generationer formår hver generation at sætte sit præg på foretagendet. Efter 4 generationer af familiedrevet virksomhed, i 1974, bliver Kähler-virksomheden solgt.

Blandt de mange kunstnere som har samarbejdet med og haft samlingssted hos Kähler kan nævnes

H.A Brendkilde,

L.A Ring (som senere giftede sig med H.A Kählers datter, Sigrid),

P.S. Krøyer, Karl Hansen Reistrup,

Svend Hammershøi – Den kunstner som samarbejdede med Kähler gennem den længste periode, og hvis arbejde er en direkte inspiration til den moderne Hammershøi-serie.

Thorvald Bindesbøll,

Jens Thirslund,

Kai Nielsen,

I dag videreføres traditionen med det tætte samarbejde med kunstnere og som eksempler på disse kan nævnes Louise Hindsgavl, Jeanette List Amstrup og Cecilie Manz.

På kähler-værkstedet i 1800 -og 1900-tallet var der et antal dygtige malerdamer, som besad et særligt talent for at male præcist og yndefuldt på den keramik, som de fik leveret af kunstnerne. Med de håndmalede strøg prægede malerdamerne Kähler-keramikken med hver deres personlige stil og færdigheder.

Signe Steffensen var malerdame hos Kähler frem til 1934 og stod i en periode som leder for hele malerstuen.

Signe var en mester i hornmaleriet og takket være hende, er de hornmalede keramikgenstande blevet en af de største succeser i Kähler-værkstedets historie.

Stella Kähler var Herman August Kählers datter og gift med den kunstneriske leder Jens Thirslund. Hendes stil var afdæmpet og kunne ses i hendes arbejde med begittedekorationer og med rød lustre. Et enkelt af hendes værker blev solgt til nationalmuseet i stockholm i 1914.

Tulle Emborg arbejdede for Kählers værksted i 1930’erne. Med sin store opfindsomhed udviklede hun mange personlige teknikker – bl.a. rysteteknikker til at blande farverne sammen – og det lykkedes hende, i samarbejde med Nils Kähler, at gøre keramikken til en stor salgs-succes.

Den nutidige Omaggio-vase er en moderne fortolkning af Tulles stribede design.

 

Konklusion: Stilren og elegant

Serien giver med sine kraftige furer et intenst udtryk, og Hammershøi serien er intet mindre end et udtryk for vores glæde ved de gode håndværkstraditioner og det simple, men stærke design.

 

 

Andre interessante artikler:

Mega Mussel 2. sortering
– Musselmalet Tallerken
 Kähler Vase Guld

 

0 kommentarer