Vælg en side

Kähler Vase – Guld, Sølv, Perlemor. Kähler Omaggio Tilbud.

Find din Omaggio Vase Her

Hand Spinner

Kähler Vase Guld: Se Pris

Hand Spinner

Kähler Vase Sølv: Se Pris

Hand Spinner

Kähler Perlemor: Se Pris

Hand Spinner

Kähler Vase Grøn: Se Pris

Anmeldelse af Kähler Omaggio Vasen.

Omaggio Vasens historie

Kähler Omaggio vasen blev skabt af den danske designerduo Stilleben bestående af Ditte Reckweg og Jelena Schou Nordentoft. Deres stil er simpel og funktionel men altid med den ekstra detalje som løfter enkelt håndværk op til moderne design.    

Omaggio vasen blev lanceret i år 2008, men inspirationen til designet skal findes helt tilbage i 1930erne, da “malerdamen” Tulle Emborg arbejdede på kählerværkstedet og dér udviklede de første sirlige striber, som i dag er karakteristiske for Kähler-Omaggio vaserne

Den dag i dag anvendes mange af de samme teknikker, som Kähler har brugt i snart 200 år; Den rå keramik bliver stadig håndmalet med pensel for derefter at blive glaseret og finpusset. Til sidst bliver hvert stykke efterset og kvalitetstjekket i hånden. Det er denne nøjsommelige proces som sikrer de unikke detaljer og den høje kvalitet.

 

Varianter i farver:

Kähler Vase Guld:

Da Kähler-virksomheden fyldte 175 år Ianceredes Omaggio vasen med de guldfarvede striber. Denne, måske mest berømte af Kähler-Omaggio vaserne, også kendt som Jubilæumsvasen, er en fejring af den gamle tradition og det originale stribede design fusioneret med et strejf af nutidigt vovemod. 

Kähler Vase Sølv:

Denne smukke version af Omaggio vasen afgiver et skinnende og køligt udtryk til enhver  indretning.

Kähler Vase Perlemor:

Diskret og elegant. Vasen med de blide marmorfarvede striber glider elegant ind i et hvert hjem og kombinerer ubesværet med sine omgivelser.

Kähler Vase Grøn:

Den grønne Omaggio vase bibringer med et penselstrøg af liv og farve til både afdæmpede og kulørte omgivelser.

 

Hvilke typer hjem passer Kähler Omaggio ind?

Ligesom resten af kählers designs er Omaggio vasen blevet populær brugskunst, og især i de nordiske lande er disse eksklusive vaser blevet et must i et hvert stilbevidst hjem.

Kähler – virksomheden bag Omaggio vasen

Eventyret om designer-succeen Kähler starter, da den nordtyske pottemager Herman J. Kähler invandrer til Danmark i 1839. Han åbner et lille pottemageri i Kindhestegade i Næstved og lægger derved den første brosten til sagaen om den kunstneriske triumf.

Da Kähler som gammel går på pension, efterlader han virksomheden til to af sine syv børn: Karl Frederik Kähler og Herman August Kähler. Det bliver sidstnævnte Herman August som revolutionerer det lille  pottemageri og gør det verdensberømt i første omgang.

Efter sin dannelsesrejse, i bl.a. Strasbourg, Berlin og Paris, er H.A.K. (Herman August Kähler) blevet fuld af inspiration og indtryk, og så snart han får bygget det nye værksted (i dag kendt som Kählersbak) begynder han selv at arbejde og eksperimentere med former og glasurer. Mange kendte, danske kunstnere bliver tiltrukket af hans avantgarde, og han bliver senere stifteren af den kunstneriske koloni i Næstved.

Den dag i dag bliver Kählers produkter stadig signeret med Hermans initialer; HAK, hvilket er et klart udtryk for, hvad hans indsats har gjort for virksomhedens succes og fremgang, selv i dag.

Efter Herman Augusts aftræden fra virksomheden bliver værkstedet stadig ved med at udvikle sig, og i de næste løbende generationer formår hver generation at sætte sit præg på foretagendet. Efter 4 generationer af familiedrevet virksomhed bliver Kähler-virksomheden solgt i 1974.

 

Blandt de mange kunstnere som har samarbejdet med og haft samlingssted hos Kähler kan nævnes berømtheder som:

H.A Brendkilde,

L.A Ring (som senere giftede sig med H.A Kählers datter, Sigrid),

P.S. Krøyer,

Karl Hansen Reistrup,

Svend Hammershøi,

Thorvald Bindesbøll,

Jens Thirslund,

Kai Nielsen,

I dag videreføres traditionen med det tætte samarbejde med kunstnere og som eksempler på disse kan nævnes Louise Hindsgavl, Jeanette List Amstrup og Cecilie Manz.

 

kähler-værkstedet i 1800 -og 1900-tallet var der et antal dygtige malerdamer, som besad et særligt talent for at male præcist og yndefuldt på den keramik, som de fik leveret af kunstnerne. Med de håndmalede strøg, prægede malerdamerne Kähler-keramikken med hver deres personlige stil og færdigheder.

Signe Steffensen var malerdame hos Kähler frem til 1934 og stod i en periode som leder for hele malerstuen.   

Hun var en mester i hornmaleriet og, takket være hende, er de hornmalede keramikgenstande blevet en af de største succeser i Kähler-værkstedets historie.

Stella Kähler var Herman August Kählers datter og gift med den kunstneriske leder Jens Thirslund. Hendes stil var afdæmpet og kunne ses i hendes arbejde med begittedekorationer og med rød lustre. Et enkelt af hendes værker blev solgt til nationalmuseet i stockholm i 1914.

Tulle Emborg arbejdede for Kählers værksted i 1930’erne. Med sin store opfindsomhed udviklede hun mange personlige teknikker – bl.a. rysteteknikker til at blande farverne sammen – og det lykkedes hende, i samarbejde med Nils Kähler, at gøre keramikken til en stor salgs-succes.

Den nutidige Omaggio vase er en moderne fortolkning af hendes stribede design.

 

Konklusion

Omaggio vasens enkle design og dens få, men stærke, detaljer er en invitation til den designbevidste forbruger, som ønsker at tilføre en berøring af elegance og stilrenhed til sine indendørs omgivelser. Vasernes forskellige varianter i farver giver den enkelte køber mulighed for at påvirke hvert rum forskelligt og at give det, lige netop, dét personlige præg som ønskes.   

Andre interessante artikler:

Mega Mussel 2. sortering
– Musselmalet Tallerken
– Kähler hammershøi Vase

0 kommentarer