Vælg en side

Køb Plankebord i Eg: Spisebord

Den klassiske Børge Mogensen Gyngestol fåes i sort, grå, bøg, m.m.

plankebord

Plankebord Eg: PRIS

plankebord eg

Planke Spisebord Sort Eg: PRIS

spisebord planke

Spisebord Planke Teak: PRIS

plankebord billigt

Plankebord Billigt: PRIS

Køb plankebord i eg? Det skal du vide før du køber.

Hvorfor er plankeborde ved at blive populære som spiseborde?

Plankebord Eg: Et plankebord i egetræ kan i princippet holde hele livet – og mere til. Udgravninger i ægypten og tilmed i nogle af vores nordiske nabolande tilvidner egetræets styrke og holdbarhed. Med den rigtige behandling og rette vedligeholdelse kan man med anskaffelsen af et egetræsbord gøre det til en varig investering.

Plankeborde i egetræ har naturligt tydelige årelinier og alt efter den valgte overfladebehandling, kan årer og knaster ses og fremstå som originale og kreative detaljer.

Egetræ er en hård træsort med en slidstærk overflade. Ved daglig brug som enten spise- eller stuebord er det denne resistens, som gør det at foretrække frem for for eksempel det blødere fyrretræ, som langt lettere bliver mærket af stød og slag.

Varianter i farver og størrelser: Hvilke typer plankeborde er der?

Opbygningen af et plankebord i egetræ er på den ene side simpel og består af ganske få elementer – på den anden side er det valget af disse elementer, som udgør hele forskellen og, som appellerer til den enkeltes smag.

Disse elementer er:

  • Planker; bredde, antal og tykkelse.
  • Bordben eller understel; materiale i stål, jern eller træ. Udformning i eksempelvis krydsstel, skrå ben eller pladestel.
  • Overfladebehandling; Naturolie, hvidolie, olievoks, sæbebehandling, lak eller maling.

Ved lakering og maling af plankerne er der stort set ingen vedligeholdelse af bordet. Man kan eventuelt friske maling eller lak op efter nogle års slid.

Sæbe –og oliebehandlinger forudsætter en lidt jævnligere vedligeholdelse, men gevinsten derved er et plankebord som med sine knaster og tydelige åretegninger fremstår i sit fulde og naturlige aspekt.

Hvilke typer hjem passer en plankebord ind i?

Plankeborde i egetræ er solide borde, som giver et fylde og en karakter til et hvert rum uanset dets brug. Egetræets karakteristiske brede marvstråler er med til at give plankebordet lige netop det personlige og unikke udtryk, som enhver indretning – moderne eller traditionel – stræber imod.

Da træ er et levende materiale, ånder og tilpasser det sig alt efter sine omgivelser. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på hvor i rummet, plankebordet skal have sin plads. Hvis det er placeret meget tæt på brændeovne eller andre varmekilder, kan træet med tiden tørre ud og slå sprækker. På den anden side er det også vigtigt, at bordet ikke står i et meget fugtigt miljø, da træet derved kan få fugtskjolder.

Ved svingende temperaturer og luftfugtighed vil træet arbejde og adaptere sig til forholdene. De sprækker og forskydninger som normalt kan opstå i træet betragtes ikke som defekter men ses derimod som et bevis på træets ægthed og et tegn på kvaliteten ved et levende materiale.

Anbefalinger til vedligeholdelse af et plankebord eg:

Sæbebehandling:

Hvis man vælger at behandle sit plankebord med sæbevand, bør man være indstillet på at give sit bord en sæbevandsbehandling ca. en gang om måneden for at sikre sig, at plankerne bibeholder sin smukke farve og glans.

I en liter kogende vand opløses to spiseskefulde sæbespåner. Sæbespånerne kan vælges som brune eller som hvide og vil hver især give træplankerne kulør derefter. Blandingen piskes let og lader trække natten over. Med en klud eller svamp smøres bordet ind både på oversiden og på undersiden. – husk at det er sæbefedt og ikke sæbevand, som plankerne har brug for! Når sæben er tørret godt ind efter ca. 10 min. kan den overskydende sæbe tørres af med et viskestykke. planke spisebord.

Oliebehandling:

Oliebehandling af plankebordet kan med fordel vælges, hvis bordet skal bruges jævnligt enten som arbejdsbord eller som et samlingspunkt for mange mennesker. Hvis træbordpladen bliver ridset eller beskadiget, kan overfladen nemt lukkes igen ved påføring af lidt olie.

Det anbefales at smøre bordet grundigt ind i olie et par gange om året eller mere alt efter det indendørs klima. Når olien synker ind bordpladen bliver træet plejet indefra samtidigt med at porerne holdes mættede så indtrængen af snavs og andre urenheder undgås.

De forskellige typer af olie indvirker på farven i træet, og det er således muligt at justere nuancen og opnå den ønskede kulør uden at tilsløre selve mønsteret i træplankerne.

Er et plankebord bedst i egetræ eller teak?

Både egetræ og teaktræ er yderst velegnede materialer til plankeborde. De er begge hårde træsorter, som med den rette behandling og vedligeholdelse vil kunne holde i mange år.

I dag bliver meget teaktræ genbrugt og anvendt i nye møbler med friske design, og et plankebord i genbrugt teaktræ kan være en attraktiv måde at være miljøbevidst på.

Valget af enten egetræ eller teaktræ til sit plankebord er personligt og må komme an på den enkeltes smag og hvilket udtryk, man ønsker at give sine indendørs omgivelser.

Konklusion: Stilren og elegant

Med et ægte plankebord kommer man ikke galt i byen. Det er indbegrebet af solide former og elegante kurver, som vil kunne samle et hvert rum og tilføre det et smagfuldt og sikkert design.

Så hvorfor ikke køb plankebord i dag?

 

Andre interessante artikler:

Mega Mussel 2. sortering
– Børge Mogensen Gyngestol
– Kähler vase guld
– Kähler hammershøi Vase