Vælg en side

Mega Mussel 2. Sortering

Krus, tallerken 27 cm, skål 21 cm, sovsekande, tekande, fyrfadsstager, fiskefad, pastatallerken m.m.

Hand Spinner

Mega Mussel 2. Sortering Krus: PRIS

Hand Spinner

Mega Mussel Tallerken 27 cm, 2. Sortering : PRIS

Hand Spinner

Mega Mussel 2. Sortering Skål 21 cm: PRIS

Hand Spinner

Mega Mussel 2. Sortering Sovsekande: PRIS

Hand Spinner

Mega Mussel 2. Sortering Tekande: PRIS

Hand Spinner

Mega Mussel 2. Sortering Fyrfadsstager: PRIS

Hand Spinner

Mega Mussel 2. Sortering Fiskefad: PRIS

Hand Spinner

Mega Mussel 2. Sortering Pastatallerken: PRIS

Alt om Mega Mussel 2. Sortering.

Hvad er en Mega Mussel 2. Sortering og hvofor købe den?

Mega Mussel 2. Sortering er et stel designet af den unge designstuderende Karen Kjeldgård-Larsen. Porcelænet er en moderne version af det klassiske musselmalede stel med små blå krysantemummer.

I sin fortolkning af det velkendte mønster er designeren gået helt i dybden og har forstørret de fine blå detaljer. Resultatet er et dristigt og avantgardistisk udtryk, som passer rigtig godt ind i vores tid.

I 1700-tallet rejste Frantz Heinrich Müller, medstifter af Den Kongelige Porcelainsfabrik – i dag kendt som Royal Copenhagen – til Kina, og hentede her inspirationen til fabrikkens første porcelænsstel. Det var selvfølgelig det blå musselmalede stel med de snørklede krysantemummer. Stellet fik navnet ”Nr. 1” og et et-tal i bunden af hver steldel kan stadig findes i dag. Fra Nr. 1 kommer Mega Mussel-stellet og revolutionerer det klassisk dækkede bord. Rebelsk giver det store design en kontrast til de bittesmå blomster, og uden tøven vises hver enkelt detalje forstørret i mega. Danmarks porcelæns-favorit nr. 1 har fået en skarp ny, sofistikeret version, som, uden at give slip på historien, har formået at tage et kvantespring.

Royal Copenhagen porcelænsfabrik har altid haft specifikke krav til kvaliteten af det færdige porcelæn – både i udformningen og i det rent visuelle. I 2. sorterings-porcelæn vil man aldrig opleve, at fejlene går ud over dets egentlige brugsegenskaber; f.eks at en tallerken vipper eller andre åbenlyse deformiteter. Som regel vil fejlen bestå i en lille skævhed eller uregelmæssighed, som kun lige kan anes, eller det kan være en lille farvet plet, som ikke umiddelbart skaber disharmoni i mønsteret. I mange tilfælde vil man skulle lede efter fejlene for at vide, at de er der.

 1. sorterings produkter er prestige i porcelæn til tilgængelige priser.

Varianter i farver og størrelser: Hvilke typer Mega Mussel 2. sortering er der?

Det dekorative stel kan fås i både koboltblåt mønster og i sort.

 • Mega Mussel 2. Sortering Tallerken: En elegant del af stellet, som med sine få tydelige detaljer gør det til en fryd at spise op. Måler 27 cm og fås i både sort og blå.

 • Porcelænsskål: Det Mega riflede mønster giver denne skål en ynde, som sammen med sine 21 cm. gøres perfekt til at indeholde alt fra en lille elegant salat – til fredagsslikket foran en god film.
 • Tekande: med sine sofisticerede runde former er Mega Mussel-tekanden en uundværlig del af et perfekt dækket tebord. Kan indeholde 100 cl. og fås i både sort og blå.
 • Mega Mussel 2. Sortering Krus:
  Dette smukke Mega Mussel krus gør det umuligt kun at drikke en enkelt kop. Kan indeholde 46 cl.

 • Fyrfadsholdere: Er fremstillet i tyndt og let porcelæn, som giver stearinlysene et ekstra smukt skær. Kan også bruges til snacks eller som dekoration. Højde 6 cm. i sort eller blå.
 • Fiskefad: Til en smuk og værdig præsentation af alle slags fisk. Medvirker til en eksklusiv dekoration af et elegant dækket spisebord. Måler 60 cm.
 • Dyb tallerken: Ser fantastisk ud med sit enkle Mega Riflede mønster. Størrelsen gør den velegnet både som spisetallerken og som serveringsskål.
 • Sauceskål: Med denne perfekt-formede sauceskål bliver middagen til et yndefuldt ritual. Kan nydes i både sort og blåt mønster. Indeholder 55 cl.

Alle dele i det mega musselmalede stel kan gå i opvaskemaskine.

Hvilke typer hjem passer Mega Mussel ind i?

Et hvert hjem som nyder at byde gæster velkommen, kan med fordel have det Mega Musselmalede stel stående som en fast del af servicen.

Med et elegant stel på et smukt dækket bord vil en hver gæst føle sig værdsat. En ven skal føle kærligheden med en særlig kop, og maden skal prises ved brugen af en elegant dekoreret tallerken.

Mega Mussel-stellet er for dem, som tør lege med den traditionelle borddækning, og som nyder at indføre en glans af eksperimenteren og dynamik til indretningen.

Royal Copenhagen – Firmaet bag Mega Mussel

Grundlagt af dronning Juliane Marie i år 1775.

Da Juliane Marie blev enke, måtte hun selv tage sig af landets styre og velfærd, da hendes mentalt uligevægtige søn ikke var i stand til det.

I bevidstheden om at støtte nationaløkonomien og for at sikre landets borgere både arbejde og produkter funderede hun i 1775 den kongelige porcelænsfabrik som et aktieselskab med sig selv i spidsen.

Porcelænsfremstilling er en lang og kompliceret proces, og for at male porcelæn i hånden kræves et godt håndelag og en stor præcision. – Det tager en blåmaler ca. 4 år at lære håndværket ordentligt at kende. Da fabrikken først åbnede op i 1775, var der stor mangel på dygtige malere, og porcelænsmalere fra tyske porcelænsfabrikker måtte overtales til at rejse til København.

Fra start af bestemte dronningen, at hvert stykke porcelæn skulle mærkes med tre bølger på bagsiden som symbol for de tre vandveje i Danmark: Lillebælt, Storebælt og Øresund. Derudover satte hun en kongekrone på porcelænet til erindring om dets forbindelse med kongehuset. Denne kongekrone har med tidernes løb haft forskellige  udseender og ved at kigge på den, vil man kunne datere arvet porcelæn fra Royal Copenhagen.

Konklusion: Stilren og elegant

Mega Mussel-stellet er en moderne erindring af de antikke værdier. Dets enkle og direkte udtryk tilføjer den delikate glamour, som et nutidigt bord ønsker i sin opdækning. Med sine få tydelige detaljer er Mega Mussel-stellet en perfekt service til et stilbevidst hjem.

0 kommentarer