Vælg en side

Musselmalet Tallerken, Krus, Fad, Vase, og Skål.

Halvblonde og Helblonde

musselmalet krus

Musselmalet Krus: PRIS

musselmalet tallerken

Musselmalet Tallerken: PRIS

musselmalet skål

Musselmalet Skål: PRIS

musselmalet helblonde

Musselmalet Helblonde: PRIS

musselmalet tekande

Musselmalet Tekande: PRIS

musselmalet halvblonde

Musselmalet Halvblonde: PRIS

musselmalet fad

Musselmalet Fad: PRIS

musselmalet vase

Musselmalet Vase: PRIS

Alt om Musselmalet Royal Copenhagen.

Hvad betyder Musselmalet og hvorfor er de populære?

Det musselmalede porcelænsstel fra Royal Copenhagen er en vigtig del af Danmarks kulturarv. Stellet med de små blå blomster vil man kunne finde rundt om i hele verden, fra de mest luksuriøse forretninger – til vores bedstemødres køkkener. Inspireret i Kina omkring år 1775 blev den yndede krysantemumblomst ført til Danmark af Frantz Heinrich Müller, medstifter af Royal Copenhagen. I 1700-tallet var krysantemumblomsten et yderst populært motiv hos det kinesiske folk, som også var blandt de første i verden til at producere porcelæn. I Danmark forenklede vi motivet, og den stiliserede krysantemum fik en koboltblå farve. Det første porcelænsstel i Danmark var født og kendes i dag som det musselmalede stel nr. 1.

 Selve navnet ”Mussel” er usikkert hvor det stammer fra. Nogle mener, det har at gøre med den riflede form, som minder om en muslingeskal – andre at det er knyttet til den blå farve.  

 Dets høje kvalitet og yndefulde design har gjort det musselmalede stel verdenskendt. Hver steldel bliver varsomt malet i hånden, præcis som det blev i år 1775, og det Musselmalede Riflet er intet mindre end solidt kunsthåndværk.

Varianter i farver og størrelser: Hvilke typer Musselmalet er der?

I alt mere end 1500 forskellige former for kopper, kander, skåle og tallerkener er i løbet af de sidste 250 år blevet udviklet og produceret på porcelænsfabrikken. Som Danmarks nr. 1 er det musselmalede blå mønster i årenes løb blevet håndmalet på alt fra vaskefade til natpotter.

  • Krus: De musselmalede krus er både enkle og delikate. De er ikke for pyntede til at forkæle sig selv med til hverdag, og samtidig tager de sig fantastisk ud, når man skal glæde gæster med noget varmt at drikke. Indeholder 33 cl.
  • Tallerken: Et tidløst design går aldrig af mode. Den musselmalede tallerken fås i fem forskellige størrelser og kan frit mikses med både en traditionel og en moderne stil.
  • Skål: Den musselmalede skål har med sine fem forskellige størrelser et utal af brugsmuligheder. Med sit smukke og ligetil udtryk er den ideel til dekoration af enhver af hjemmets flader.
  • Vase: Enhver buket vil stå sig fra sin smukkeste side, når de små musselmalede blomster på denne vase holder den med selskab. Højde: 15cm og 20cm.
  • Tekande: Dens elegante og spidsfindige former utrykker tydeligt det dygtige håndværk, som er lagt i denne yndefulde tekande. Kan indeholde: 100 cl.
  • Helblonde: Den Musselmalede Helblonde-udgave af Blåmussel-stellet har et væld af detaljer, som alle er udformede i hånden. Stellet er udtryk for det ypperste porcelænshåndværk indrammet med blå penselsstrøg. Helblonde-udgaven er passion for det overdådige.
  • Halvblonde: Designet 100 år efter at det første musselmalede stel kom til verden. Med sin ynde for detaljer udformede Arnold Krog denne charmerende udgave af Musselstellet. De dekorative halvblonder er intet mindre end omhyggeligt håndværk fusioneret med overdådig kunst.

Hvilke typer hjem passer Musselmalet ind i?

Et hvert hjem som nyder at byde gæster velkommen, kan med fordel have det Blå Musselmalede stel stående som en fast del af servicen. Med et elegant stel på et smukt dækket bord vil en hver gæst føle sig værdsat. En ven skal føle kærligheden med en særlig kop, og maden skal prises ved brugen af en elegant dekoreret tallerken.

Det Blå Musselmalede stel er et tidløst design, hvis mønster og rifler bringer minder om, hvad der var engang – uden at sidde fast i fortiden. De stilistiske krysantemummer passer perfekt til dekorationen af f.eks. et smukt-glødet egetræsbord, eller stellet kan mikses med en stram minimalistisk indretning. Med sin klassiske alsidighed kan stellet nemt bruges både til hverdag og ved festlige lejligheder.

Royal Copenhagen – Firmaet bag Musselmalet porcelæn.

I mere end et kvart årtusinde har den prestigefyldte porcelænsfabrik Royal Copenhagen femstillet porcelæn af den allerhøjeste kvalitet. Grundlagt af dronning Juliane Marie i år 1775 sammen med medstifteren Frantz Heinrich Müller.

Da den danske dronning Juliane Marie blev enke, måtte hun selv tage sig af landets styre og velfærd, da hendes mentalt syge søn ikke var i stand til det.

I bevidstheden om at støtte nationaløkonomien og for at sikre landets borgere både arbejde og produkter funderede hun i 1775 den kongelige porcelænsfabrik som et aktieselskab med sig selv i spidsen.

Dronningen bestemte fra start af, at hvert stykke porcelæn skulle mærkes med tre blå bølger på bagsiden som symbol for de tre vandveje i Danmark: Lillebælt, Storebælt og Øresund. Derudover satte hun en kongekrone på porcelænet til erindring om fabrikkens forbindelse med kongehuset. Denne kongekrone har med tidernes løb haft forskellige  udseender og ved at kigge på den, vil man kunne datere bl.a. arvet porcelæn fra Royal Copenhagen.

Konklusion: Stilren og elegant

Det Musselmalede stel er en evigung klassiker. Dets nøje udformede rifler markerer en stærk karakter, og de delikat snørklede krysantemummer tilføjer stor elegance og ynde. Det smukke blåmalede stel fra Royal Copenhagen er et sandt relikvie fra Danmarkshistorien og en tidløs darling i indretningen.

Ledger nano s køb

Kähler Omaggio Vase

Få den i guld, sølv, og blå.
køb bitcoins med kreditkort

Mega Mussel 2. Sortering

Mega mussel 2. sortering af krus, tallerken, skål, sovsekande, fyrfadsstager og mere.

coinbase fees

Kähler Vase Hammershøi

Få den i store, lille, grøn, perlemor, og sort.
musselmalet tallerken

Musselmalet

Tallerken, krus, fad, vase, og skål.